Svenskt UppfinnareMuseum

Kommuner: Åtvidaberg Boxholm Finspång Kinda Linköping Mjölby Motala Norrköping Ödeshög Söderköping Vadstena Valdemarsvik Ydre

Ort: Norrköping

Föreningen Svenskt UppfinnareMuseum startades upp 2006, vi finns på Malmgatan 5 i Norrköping. Där visar vi upp en utställning som heter Dåtid, Nutid och Framtid som har blivit mycket uppskattad av folk i allmänhet. Vi föreläser om de olika uppfinnarna och deras uppfinningar för enstaka personer som för stora grupper, alla är varmt välkomna för att titta in och låta sig inspireras.

Utställningen består just nu av 140 stycken svenska uppfinningar (den växer hela tiden) och det är från lätta och smarta problemlösningar i vardagen till världsomvälvande innovationer.. Vi har även låtit den vandra runt i landet och den har hittills varit på 32 olika platser i Sverige, varav en gång på Island där föreningen fick ta emot ett pris i tävlingen EUWIIN (Global Women Inventors & Innovators Network). Vi var ensamma vinnare i kategorin innovation & education.

Föreningens mål är att skapa intresse för vår breda innovationshistoria bland turister och skolbarn samt inspirera alla till att tänka lösningar istället för problem. Vårt huvudsyfte är att få någon kommun i Sverige att vilja satsa på ett Svenskt UppfinnareMuseum. Vår största önskan är att Norrköping eller någon annan kommun i Östergötland vill satsa på detta projekt.

”Logik tar dig från A till B. Påhittighet tar dig hur långt som helst”
Albert Einstein

info@uppfinnaremuseet.se

http://www.svensktuppfinnaremuseum.se